• Voor 11.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €20,-
  • Veilig betalen, ook achteraf

Agloanema

Wilt u een makkelijke kamerplant kopen, maar heeft u geen groene vingers dan is de Aglaonema een echte aanrader! Deze tropische verassing uit Indonesië en omstreken groeit in de natuur als onder laag van het regenwoud. De Agloanema heeft unieke tekeningen op zijn prachtige bladeren. Een Agloanema heeft weinig eisen qua en kan makkelijk op een donkere plaats staan. Heeft u weinig plantenkennis en wilt u een kamerplant kopen voor een plaats met veel schaduw dan is dit de kamerplant die moet hebben.

Dus wilt u een makkelijke kamerplant met weinig eisen kopen, dan is dit echt een aanrader!

Besluit u bij ons een Aglaonema te kopen dan garanderen wij dat we de mooiste uitzoeken voor u en dat deze altijd vers van de kweker komt!

Wilt u meer weten over de Aglaonema?

Bekijk hieronder alle Aglaonema's die u hier kunt kopen.


Aglaonema verzorging

Zoals we al aangaven is de Aglaonema een aanrader als u een makkelijke kamerplant wilt kopen. Deze prachtige kamerplant komt uit Indonesië en omgeving en is een echte prachtige tropische verassing! 

De Aglaonema heeft weinig eisen qua licht en kan best weleens vergeten worden met water geven. Daarnaast heeft elk blad van de Aglaonema uniek tekeningen. Omdat deze kamerplant zo makkelijk in onderhoud is en daarnaast ook nog mooi is om te zien, raden we iedereen die echt geen groene vingers heeft aan deze prachtige kamerplant te kopen.


Watergeven aan een Aglaonema

Een Aglaonema is erg makkelijk qua watergeven. Zo kan een Aglaonema best weleens tegen een keer iets teveel water dit moet echter niet een gewoonte worden! Ook kan een Aglaonema goed tegen een keertje droog staan, in de winter soms weken.

Het water geven hangt van een aantal factoren af. Zo zijn warmte, licht en het seizoen van belang. ’s Zomers verbruikt de Aglaonema meer water dan ’s winters.

Na het kopen, planten en plaatsen van uw Aglaonema is het altijd even uitzoeken hoeveel water uw Aglaonema gebruikt. Dit kan erg eenvoudig.
’s Zomers geeft u uw Aglaonema een beetje water en checkt u na 4 dagen simpel door uw vinger in de grond te steken en te voelen of deze kurkdroog is of lichtvochtig. Is deze kurkdroog dan geeft u iets meer water tot dat u na vier dagen voelt dat de grond nog lichtvochtig is. Is de grond van uw Aglaonema na 10 dagen nog steeds nat, geef dan minder water. Super simpel toch?

’s Winters laat u tussen de gietbeurten de grond opdrogen en dan geeft u weer opnieuw water. De stelregel bij deze prachtige kamerplant is:
Bij twijfel geen water geven!


Watergeefsysteem

Wilt u het water geven makkelijk maken voor u zelf? Dan kunnen wij u aanraden om uw Aglaonema op te maken met een watermeter en in Zeoponic (Vulcaponic).
Het opmaken met een watermeter en Zeoponic is eenvoudig. Wanneer u uw plant heeft ontvangen zet u de watermeter op de bodem van de pot. Bekijk vervolgens hoeveel zeoponic in de pot moet zodat de kluit van uw kamerplant er mooi in past en net onder de rand of tot de rand komt. Giet vervolgens de Zeoponic in uw pot. Haal de groeipot van de kluit af en plaats uw kamerplant in de pot. Vul de overige ruimte op met Zeoponic en klaar! 
Giet langzaam water met kleine tussenpozen over de kluit van uw kamerplant heen. Giet door totdat de watermeter beweegt.

Als u op deze manier uw plant heeft opgemaakt om 's zomers eens per 2 weken en 's winters eens per 4 weken water te geven.
Bekijk wel altijd zelf of u niet teveel of te weinig water geeft door af en toe even in de grond te voelen met uw vinger of er nog vocht in zit.

De voordelen van deze manier van planten zijn dat u voorkomt dat er veel water onderin de pot komt te staan wat wortelrot veroorzaakt en het ziet er een stuk netter uit!

Uiteraard kunt de watermeter en Zeoponic ook in onze webshop kopen.


Sproeien

Het kan geen kwaad om uw Aglaonema af en toe te sproeien. Deze kamerplant zal u dankbaar zijn voor af en toe een lekker regenbuitje. Zeker in de winter als alle kachels draaien en lucht droog wordt.

 

Standplaats voor een Aglaonema

De standplaats van een Aglaonema kan best een plek zijn met halfschaduw of veel schaduw met maximaal 3 uur direct zonlicht. Het is wel belangrijk dat er ramen in de ruimte zitten waar deze prachtige kamerplant komt te staan.

Voordat u de Aglaonema wilt kopen moet u even kijken of de standplaats aan de volgende eisen voldoet:
Direct voor het raam op het Noorden;
twee tot vier meter voor het raam op het Oosten en Westen;
drie tot zes meter op het raam op het Zuiden.

 

Snoeien

Zijn er toch lelijke bladeren aan uw Aglaonema gekomen en wilt u deze verwijderen? Geen probleem! Haal de bladeren weg door deze 3 cm van de stam weg te knippen. Verder behoeft de Aglaonema geen jaarlijkse snoei.


Voeding

Net zoals u heeft deze kamerplant naast vocht ook voeding nodig. Echter niet veel! Planten voeding voor groene planten is geschikt voor de Aglaonema. Volg de aanwijzingen op de verpakking van het voedingsproduct.


Verkleurde bladeren

Wanneer u een Aglaonema besluit te kopen wilt u natuurlijk zo’n pracht exemplaar met zijn bijzondere bladeren en niet één met bruine, gele en dode bladeren. Wij zorgen ervoor dat u er één krijgt met alleen mooie bladeren Maar na enige tijd kan het weleens gebeuren dat de bladeren lelijk worden of bruine punten krijgen. Lees hieronder wat de oorzaak kan zijn:

Bruine punten / bladranden: Dit geeft meestal aan dat de Aglaonema teveel water krijgt. Probeer het overtollige water te verwijderen en verminder de watergift. Doet u dit niet dan kan uw Aglaonema weleens dood gaan en dat zou natuurlijk zonde zijn.

Blad wordt lichter of zelfs geel: Vaak is dit het teken dat uw Aglaonema teveel zonlicht krijgt. Plaats uw kamerplant iets verder van het raam. We raden aan altijd eerst even de standplaats te checken voordat u besluit een Aglaonema te kopen.

Onderste bladeren worden geel of bruin: Als dit gebeurd staat over het algemeen uw Aglaonema te lang te droog. Vermeerder het water geven iets en lees de alinea water geven aan een Aglaonema even door.

 

Ziektes en ongedierte

Een Aglaonema kan door droge lucht weleens een keer last krijgen van spint, u kunt preventief uw Aglaonema trakteren op een kleine regenbui. Ook kan er luis in uw mooie Aglaonema komen. Mocht dit het geval zijn dan raden we u aan een biologisch bestrijdingsmiddel te kopen.


Giftig

Het sap en de vrucht van de Aglaonema zijn lichtgiftig en huidirritatie veroorzaken. Het komt zelden voor dat een Aglaonema vruchten aanmaakt in onze huiskamers. Verwijder ze ook als u ze ziet.

 

De volgende soorten Aglaonema kunt u bij ons kopen

Bij ons kunt meerdere mooie Aglaonema's kopen. We hebben hieronder alle hoofdsoorten die wij verkopen voor u op een rijtje gezet.

Besluit u bij ons zo’n prachtige Aglaonema te kopen, dan zorgen wij er natuurlijk voor dat we de mooiste voor u uitzoeken en sturen we deze met de grootste zorg naar u toe!

Bekijk ons Aglaonema assortiment
 
Aglaonema Cultas kopen

Aglaonema Cultas kopen

Deze Aglaonema Cultas heeft prachtige groene bladeren met een unieke lichtgroene tekening.

 

Aglaonema Freedman kopen

Aglaonema Freedman kopen

Als u van een kamerplant houdt met iets grotere bladeren met een mooie tekening dan is de Aglaonema Freedman de kamerplant die u moet kopen.

 

Aglaonema Key Lime

Aglaonema Key Lime kopen

Deze Aglaonema Key Lime heeft prachtige bladeren en kenmerkende stammen die bijna wit zijn.

 

Aglaonema Maria kopen

Aglaonema Maria kopen

Een Aglaonema Maria heeft prachtige bladeren die vaak een lichtigroene tekening heeft in de vorm van een V. 

 

Aglaonema Silver Moon kopen

Aglaonema Silvermoon kopen

De naam verklapt al iets over deze Aglaonema. Deze Aglaonema heeft donker groene bladeren met een stoere zilvere tekening op het blad. Mocht u een eye-catcher willen kopen dan is dit de eye-catcher die u zoekt.

 

Aglaonema Silverbay kopen

Aglaonema Silverbay kopen

Deze Aglaonema Silverbay heeft prachtige groen/zilveren tekeningen op zijn blad.

 

Aglaonema Stripes kopen

Aglaonema Stripes kopen

Dit is een prachtige Aglaonema die zeker niet onder doet voor zijn broertjes en zusjes.

 


Bestellen bij Flora Fashion
  • Voor bedrijf & particulier
  • A-kwaliteit
  • Snelle levering
  • Direct van de kweker
  • Veilig betalen met iDeal, Bancontact, Creditcard, overboeking en Achteraf
  • Gratis verzending vanaf €20,- Nederland & Belgie met PostNL
  • Deskundig advies
veilig betalen
Klantenservice phone0174-352010 mailinfo@kamerplantenbak.nl

Maandag - vrijdag
9.00 t/m 17.00 uur

Hulp nodig?
Ik sta u graag
te woord

neem contact op
veilig betalen

© Flora Fashion 2019