• Voor 11.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €20,-
  • Veilig betalen, ook achteraf

Cactus & Euphorbia verzorging - kamerplant -

Cactus & Euphorbia verzorging - kamerplant -

Wij verkopen meerdere soorten Cactussen en Euphorbia's. Deze makkelijke kamerplant is een echte aanrader.
De kamerplant Cactus komt van nature voor op vele zonnige plaatsen zoals Afrika, Zouid en Midden Amerika. Cactus is een verzamelnaam voor vele soorten. De Cactus is onderdeel van de familie Cactaceae. Een van de bekendste cactussen is de zogenaamde Cowboycactus. Deze zogenaamde Cowboycactus is een Euphorbia Ingens. Deze kamerplant is eigenlijk geen echte Cactus, maar heeft wel dezelfde verzorging nodig. Een Cactus of Euphorbia hebben weinig eisen qua licht en hebben weinig water nodig. Deze kamerplanten kunnen meerdere malen hun gewicht aan water opnemen.
 

EEN KLEINE GREEP UIT ONS CACTUS ASSORTIMENT

Water geven aan een Cactus en Euphorbia

De kamerplant Euphorbia en de Cactus kunnen beide lang zonder water. De grond dient altijd goed te zijn gedroogd voordat er opnieuw water wordt gegeven. Zowel de Cactus als de Euphorbia komen sterven vaak ten gevolge van teveel water, waardoor er rot ontstaat. Dus bij twijfel geen water geven aan deze kamerplant.

De hoeveelheid water dat moet gegeven worden aan deze kamerplant is afhankelijk van een aantal factoren zoals: standplaats (licht en warmte), grootte van een Cactus en het seizoen. Hoe lager de temperatuur hoe minder water deze kamerplant nodig heeft.

Het is 's zomers beter om in 1 keer een flinke scheut water aan deze kamerplant te geven dan af en toe een klein beetje. Het is belangrijk dat de grond is ingedroogd voordat er weer water wordt gegeven.

Watergeefsysteem

Besluit u uw Cactus of Euphorbia in professionele grond te planten, dan raden wij Zeoponic aan. Deze zuigt water en voeding op en geeft dit langzaam aan uw kamerplant af. Bij gebruik van Zeoponic kan u uw Cactus en Euphorbia eens per zes weken water geven. 's Winters is eens per negen weken zelfs verdoende voor een Cactus of Euphorbia.

Ook kunt u een watermeter gebruiken bij deze kamerplant. Hierdoor is duidelijk te zien wanneer er een laag water onderin uw pot zit. Sproeien Het is niet noodzakelijk om een Cactus of Euphorbia te sproeien. Het is wel goed om de stof van deze kamerplant af te spoelen. 's Winters is een sproeibeurt genoeg voor een Cactus of Euphorbia als water geef beurt. Deze kamerplant kan water opnemen via de huid opnemen.

Sproeien

Het is niet noodzakelijk om een Cactus of Euphorbia te sproeien. Het is wel goed om de stof van deze kamerplant af te spoelen. 's Winters is een sproeibeurt genoeg voor een Cactus of Euphorbia als water geef beurt. Deze kamerplant kan water opnemen via de huid opnemen.
 

EEN KLEINE GREEP UIT ONS CACTUS ASSORTIMENT

Standplaats: Overal

De Cactus en een Euphorbia hebben niet veel eisen qua licht behoefte. Deze kamerplant kan veel licht en warmte verdragen. Een Cactus en een Euphorbia staan het liefst voor het raam in de zon. Wel is het aan te raden als u deze kamerplant in hoog zomer koopt iets verder van het raam zet. Uw kamerplant moet namelijk wennen aan direct licht. Plaats een Cactus of Euphorbia dan steeds stukje voor beetje dichterbij het raam.

Minimale temperaturen:

's Nachts 2ºC
Overdag 10ºC
 
 

Snoeien

Het is niet echt nodig om een Cactus of een Euphorbia te snoeien. Wordt uw Cactus of Euphorbia te groot haal dan de vertakking eraf met een mes. Uw Cactus of uw  Euphorbia zal gaan bloeden. Pas op met het sap uit de wond. Het is aan te raden te snoeien met handschoenen aan. Het vocht kan giftig zijn. De wond zal uiteindelijk opdrogen en er zal een nieuwe uitloper aankomen. 
Heeft uw Cactus of Euphorbia geen vertakking dan is deze niet te snoeien.
 

EEN KLEINE GREEP UIT ONS CACTUS ASSORTIMENT

Voeding

De Cactus en de Euphorbia groeien heel langzaam en gebruiken daarom ook weinig voeding. U kunt voor uw Cactus en Euphorbia plantenvoeding voor groene planten gebruiken. Gebruik echter maar een kwart van aanbevolen hoeveelheid. Ook is er speciale voeding voor Cactussen, dit is natuurlijk ook goed voor uw Cactus en Euphorbia. Volg hierbij de beschrijving welke op het product staat. Geef nooit teveel voeding.

Teveel voeding

Geeft u teveel voeding aan uw Cactus of Euphorbia dan loopt deze kans om te beschadigen. Geef ook nooit 's winters en het liefst ook niet in de herfst voeding aan uw Cactus of Euphorbia.
 

Verkleurde bladeren

Soms heeft een Cactus kleine blaadjes of kleine bloemetjes. Deze zijn op gegeven moment uitgegroeid en moeten worden verwijderd. Dit kan u makkelijk doen door met een kwast over de blaadjes te gaan en deze zo te verwijderen van uw Cactus.

Donker zachte stam

Bij een Cactus of Euphorbia kan er op een gegeven moment een donkere zachte stam ontstaan. Dit begint meestal onderin van de Cactus of Euphorbia. Dit is vaak een teken dat uw kamerplant rot is. Haal de Cactus of Euphorbia uit de grond, snijd het rottende stuk weg en plant uw kamerplant weer in droge grond. De kans is klein dat uw Cactus of Euphorbia dit overleeft. Heeft uw Cactus of Euphorbia vertakkingen kunnen ook deze gebruikt worden voor een "nieuwe" kamerplant, dus als stek.
 

EEN KLEINE GREEP UIT ONS CACTUS ASSORTIMENT

Ziektes / ongedierte

Soms kan er wolluis op de Cactus of Euphorbia voor komen. Dit zal niet vaak voorkomen. Verwijder deze wolluis met een harde straal water of met bestrijdingsmiddel.

Ook kan er schimmel optreden bij een Cactus of Euphorbia, dit komt doordat de luchtvochtigheid te hoog is. Vaak wordt er dan teveel gesproeid.
 

Giftig

Het is af te raden de Cactus of een Euphorbia te eten. Vaak zijn deze giftig. Zeker de Cactussen met witte vloeistof uit de wonden is giftig. Sommige Cactussen zijn te eten, maar zoek dit wel eerst heel goed uit! Wij raden aan een Cactus of Euphorbia niet te eten.
 

EEN KLEINE GREEP UIT ONS CACTUS ASSORTIMENT

Deel deze pagina op Social Media

Bent u geholpen met deze pagina? Deel of like deze pagina dan voor uw mede plantenliefhebbers op social media!
 
Bestellen bij Flora Fashion
  • Voor bedrijf & particulier
  • A-kwaliteit
  • Snelle levering
  • Direct van de kweker
  • Veilig betalen met iDeal, Bancontact, Creditcard, overboeking en Achteraf
  • Gratis verzending vanaf €20,- Nederland & Belgie met PostNL
  • Deskundig advies
veilig betalen
Klantenservice phone0174-352010 mailinfo@kamerplantenbak.nl

Maandag - vrijdag
9.00 t/m 17.00 uur

Hulp nodig?
Ik sta u graag
te woord

neem contact op
veilig betalen

© Flora Fashion 2019